Foodish

Apelsin-Cantuccini (italienska skorpor)

Av Maria - 2024-08-02 18:45

Antal: ca 50 stycken

Ugn: 175 grader, 12 minuter + 10 minuter


Ingredienser:

4 dl vetemjöl
2 dl Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Cointreau eller Grand Marnier
Rivet skal från 1 obesprutad apelsin
2 msk smör eller margarin
2 ägg
200 g skalad mandel

 

Gör så här:

Lägg de torra ingredienserna i en skål.

Blanda i likör, apelsinskal, matfett och ägg och rör samman till en deg.

Arbeta in mandeln.

Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.

Dela degen i två delar som formas till rullar, cirka 3 centimeter i diameter, på mjölat bakbord.

Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter.


Skär i 1 1/2 centimeter breda bitar.

Lägg tillbaka bitarna på plåten och täck med ett bakplåtspapper.

Grädda i ytterligare 10 minuter.

Låt svalna på galler.

Förvaras torrt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards