Foodish

Billig vegetarisk lasagne

Av Maria - 2024-08-11 10:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Lins- och tomatsås:
1 st gul lök
2 dl röda linser, torkade
4 dl krossade tomater
3 dl vatten
2 st morötter
1 st grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 st vitlöksklyftor
1 msk örter ex. basilika/oregano/timjan
Salt & svartpeppar
Olja att steka i

Ostsås:
2.5 dl crème fraiche
1 dl ost, riven
Salt & svartpeppar
250 g lasagneplattor
1 näve ost, riven
 
Gör så här:

Hacka gul lök fint.

Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank.

Skölj linserna i kallt vatten.

Lägg över i kastrullen och slå på krossade tomater och vatten.

Riv morötterna och lägg i.

Tillsätt buljongtärning och tomatpuré.

Låt koka under lock ca 10 min på medelsvag värme.

Rör runt då och då.


Sätt ugnen på 225 grader

När såsen kokat klart, späd ev med mer vatten.

Såsen ska vara lite tjock och inte rinnig.

Pressa i vitlöksklyftorna.

Smaka av med salt och peppar och andra kryddor efter din smak.

Gör en ostsås genom att värma upp crème fraiche i en kastrull och blanda i den rivna osten.

Låt såsen bli varm så att osten smälter, ska dock ej koka.

Salta och peppra.

Smöra en ugnsfast form och lägg i ett lager tomatsås i botten.

Varva med lasagneplattor, tomatsås, ostsås till alla lasagneplattor är slut.

Avsluta med ett lager ostsås och strö gärna lite ost överst.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Se till så att inte lasagnen blir bränd.

Servera med en sallad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards