Foodish

Sauce Bordelaise

Av Maria - 2024-08-11 16:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
2 schalottenlökar

Smör till stekning

1 tsk tomatpuré

15 cm märgben, innehållet

3 dl rött Bordeaux-vin

1 kvist timjan

3 dl kalvfond

1 msk rödvinsvinäger

1 msk smör

Salt

Malen svartpeppar


Gör så här:
Hacka schalottenlöken fint.

Fräs löken i lite smör i en kastrull.

Tillsätt tomatpuré och märg.

Häll i rödvinet och lägg i timjan.

Koka ner rödvinet till hälften och tillsätt sedan kalvfonden.

Om du använder koncentrerad fond på flaska, späd den enligt anvisningarna så att du får 3 dl buljongvätska.

Låt såsen koka ihop ytterligare.

Tillsätt vinäger.

Montera såsen genom att vispa i smör.

Smaka av med salt och peppar och sila såsen i en chinoise.


Den här såsen har fått sitt namn efter regionen Bordeaux i Frankrike.

En rödvinssås som smaksätts med märg får förstås extra fyllig smak.

Märgben går att köpa i charkdiskar eller saluhallar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards