Antal: 6 portioner
Ingredienser:
225 g rökt torskrom eller rom från färsk multefisk
1 liten lök i fyra klyftor
55 g smulat, vitt bröd
1 pressad, stor vitlöksklyfta
Rivet skal samt saften från 1 citron
1½ dl extra virgin olivolja
6 msk hett vatten
Peppar
Till garnering:
Svarta, grekiska oliver
Kapris
Hackad persilja
Servera med:
Kex, potatis chips eller pitabröd
Gör så här:
Ta bort hinnorna från rommen.
Finhacka löken i matberedare.
Tillsätt rommen delad i små bitar och mixa allt slätt.
Lägg i brödsmulor, vitlök, citronskal och citronsaft och mixa allt.
Tillsätt oljan mycket långsamt med maskinen igång och mixa allra sist i vattnet.
Krydda med peppar.
Häll purén i en serveringsskål och ställ i kylskåpet minst en timme före servering.
Garnera med oliver, kapris och hackad persilja.
Servera med kex, chips eller pitabröd.