Foodish

Taramosalata

Av Maria - 2024-08-13 19:15

Antal: 6 portioner


Ingredienser:
225 g rökt torskrom eller rom från färsk multefisk

1 liten lök i fyra klyftor

55 g smulat, vitt bröd

1 pressad, stor vitlöksklyfta

Rivet skal samt saften från 1 citron

1½ dl extra virgin olivolja

6 msk hett vatten

Peppar


Till garnering:

Svarta, grekiska oliver

Kapris

Hackad persilja


Servera med:

Kex, potatis chips eller pitabröd


Gör så här:

Ta bort hinnorna från rommen.

Finhacka löken i matberedare.

Tillsätt rommen delad i små bitar och mixa allt slätt.

Lägg i brödsmulor, vitlök, citronskal och citronsaft och mixa allt.

Tillsätt oljan mycket långsamt med maskinen igång och mixa allra sist i vattnet.

Krydda med peppar.

Häll purén i en serveringsskål och ställ i kylskåpet minst en timme före servering.

Garnera med oliver, kapris och hackad persilja.

Servera med kex, chips eller pitabröd.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards