Mängd: 5 dl
Ingredienser:
400 g kycklinglever
200 g champinjoner
1 liten gul lök eller schalottenlök
½ tsk salt
1 krm vitpeppar eller svartpeppar
1 tsk timjan
1/4 apelsin, pressad saft
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Halvtina fryst lever eller skölj av och torka färsk lever.
Skär den i bitar.
Borsta svampen, skölj den om det behövs.
Skär den i stora bitar.
Skala och finhacka löken.
Stek levern i lite fett på medelstark värme.
Den ska bara stekas tills den är genomstekt, annars blir den torr.
Stek svamp och lök i resten av fettet.
Salta och peppra.
Lägg det stekta i en matberedare.
Tillsätt timjan och pressad apelsin.
Starta maskinen och tillsätt grädden genom matarröret.
Kör till en jämn smet.
Lägg smeten i en skål och täck över. L
åt pastejen stelna i kylskåp.
Den kan förvaras 4-5 dagar.