Foodish

Kycklingleverpastej

Av Maria - 2024-08-13 11:45

Mängd: 5 dl


Ingredienser:

400 g kycklinglever
200 g champinjoner
liten gul lök eller schalottenlök
½ tsk salt
1 krm vitpeppar eller svartpeppar
1 tsk timjan
1/4 apelsin, pressad saft
1 dl vispgrädde

 

Gör så här:

Halvtina fryst lever eller skölj av och torka färsk lever.

Skär den i bitar.

Borsta svampen, skölj den om det behövs.

Skär den i stora bitar.

Skala och finhacka löken.

Stek levern i lite fett på medelstark värme.

Den ska bara stekas tills den är genomstekt, annars blir den torr.

Stek svamp och lök i resten av fettet.

Salta och peppra.

Lägg det stekta i en matberedare.

Tillsätt timjan och pressad apelsin.

Starta maskinen och tillsätt grädden genom matarröret.

Kör till en jämn smet.

Lägg smeten i en skål och täck över. L

åt pastejen stelna i kylskåp.

Den kan förvaras 4-5 dagar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards