Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 stora finhackade vitlöksklyftor
2 äggulor
2 1/3 dl extra virgin olivolja
1 msk pressad citronsaft
1 msk pressad limesaft
1 msk dijonsenap
1 msk hackad, färsk dragon
Salt
Peppar
Till garnering:
En kvist färsk dragon
Gör så här:
Alla ingredienser skall ha rumsteperatur.
Mixa vitlök och äggulor väl i matberedare.
Häll i olivolja droppvis med maskinen igång tills blandningen börjar tjockna, häll då i resten av oljan i en fin stråle så att man får en tjock majonnäs.
Tillsätt citron- och limesaft, senap och dragon och krydda efter smak med salt och peppar.
Fortsätt mixa tills majonnäsen är slät och häll över i en skål (inte av metall).
Garnera med en dragonkvist.
Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet tills det är dags att servera.