Foodish

Linfrölimpa (Glutenfritt)

Av Maria - 2024-08-20 12:15

Antal: 2 limpor

Jäsning: ca 30 minuter + ca 45 minuter

Ugn: 200 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:
½ dl fibrexflingor

1½ dl linfrön

2 dl krossade bovetegryn

1 dl russin

1 tsk salt

50 g margarin

4 dl vatten

4 dl filmjölk

50 g jäst

2 tsk malda blandade brödkryddor

2 msk husk

Ca 13 dl fint glutenfritt mjöl


Gör så här:

Blanda fibrexflingor, linfrön, bovetegryn, russin och salt.

Lägg i margarinet och häll på kokande vatten.

Rör om.

Låt blandningen svalna ca 2 timmar.


Värm filmjölken till 37 grader.

Lös upp jästen lite och rör ner blandningen i den skållade grynblandningen.

Tillsätt kryddor, husk och 3/4 av mjölet.

Arbeta degen smidig och tillsätt under hand resten av mjölet.

Degen ska vara ganska lös och kladdig.

Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter.


Täck botten i två avlånga bakformar (1½ liters) med bakplåtspapper.

Fördela degen jämnt i formarna.

Lägg på bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.


Gräddning:

Placera formarna på nedersta falsen i ugnen.

Grädda i 200 grader ca 40 minuter.

Låt bröden svalna på galler under bakduk.


Förvaring:
Skär brödet i skivor och förpacka dem i plastpåsar.

Tillslut väl och frys in.

Tina i rumstemperatur, brödrost, mikrovågsugn eller svag ugnsvärme.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards