Foodish

Lax med spenattäcke

Av Maria - 2024-09-03 16:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g laxfilé

1 msk olivolja

2 dl fryst spenat, ca 150 g

2 dl grädde

Salt

Vitpeppar

1 dl riven parmesanost

6 tomater


Garnering:

25 pinjenötter


Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Häll lite olivolja i en ugnsfast form.

Lägg i laxfilén.
Koka ihop spenat och grädde i en kastrull.

Smaka av med salt och peppar.

Häll spenatsåsen över laxen och strö på parmesanost.
Dela tomaterna i halvor och placera runt laxen.

Strö på salt och peppar på  tomaterna.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills laxen är genomstekt.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över fisken.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards