Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl helt bovete
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g morot
200 g palsternacka
100 g rotselleri
1 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 msk smör
1 msk torkad oregano
½ tsk salt
70 g rucola eller babyspenat
Gör så här:
Skölj bovetet i kallt vatten.
Koka upp vatten och buljongtärning, tillsätt bovetet och koka ca 10 minuter på låg värme.
Stäng av spisen och låt dra under lock ytterligare 10 minuter.
Skala och hacka rotfrukterna fint.
Skala och hacka vitlöken.
Hetta upp smör och olja i en panna.
Stek rotfrukterna med vitlök, oregano och salt 5-10 minuter, de ska vara mjuka med gärna ha lite tuggmotstånd.
Blanda bovete med rotfrukter i en skål.
Vänd ner rucola eller babyspenat.