Mängd: ca 5 matskedar
Ingredienser:
3-4 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här:
Häll olja och vinäger i en skål tillsammans med kryddor och senap, vispa tills allt har blandats samman och tjocknat.
Extra info:
Fransk dressing, eller vinägrettsås, är en enkel kombination av olja, vinäger och kryddor, som vispas ihop tills oljan och vinägern tjocknat i en emulsion.
De vanliga proportionerna av olja och vinäger är 3-4 delar olja till 1 del vinäger, men detta kan variera beroende på hur stark vinägern är, hur stark man vill ha dressingen och vilken sammansättning salladen har.
Dijonsenap är en vanlig smaktillsats, för det mesta tar man 1/2 tsk till 3-4 delar olja och 1 del vinäger, och den hjälper till att hålla ihop konsistensen i en vinäger.
Man använder den oljan man tycker om.
Grundreceptet utan smaktillsats håller i 1 månad i en burk med skruvlock i kylskåpet.
Fransk dressing kan användas till ett oändligt antal olika salladsingredienser.