Foodish

Creole orange marmelad

Av Maria - 2024-09-19 07:30

Ingredienser:

6 apelsiner med tunt skal

1 liter vatten

1 dl rörsocker strö per 1 dl apelsinmassa


Gör så här:

Skär apelsinerna i mycket tunna bitar.
Häll över vattnet och låt stå över natten.
Koka blandningen tills skalen mjuknat, ca 10 minuter.
Låt stå utan lock tills nästa dag.
Mät upp massan.
Mixa den ev för finare konsistent.
Tillsätt 1 dl rörsocker på dl apelsinmassa.
Koka under omrörning tills marmeladen blivit så tjock att den sakta rinner av en sked, ca 20 minuter.
Tag kastrullen från plattan och rör tills marmeladen svalnat.
Häll upp rena burkar och förslut väl.
Förvara i kylskåp upp till 6 månader.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards