Foodish

Mjuk pepparkaka

Av Maria - 2024-09-21 07:00

Antal: 1½ liters form

Ugn: 175 grader, ca 45-50 minuter


Ingredienser:

75 g smör

3 ägg

2 dl strösocker

2½ dl (150 g) vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 msk pepparkakskryddor eller motsvarande mängd malen kanel, kardemumma, nejlika och ingefära

1½ dl gräddfil, mjölk eller fil


Till formen: 

Smör

Ströbröd


Gör så här:

Smörj och bröa en limpform som rymmer ca 1½ liter.

Smält smöret till kakan.

Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.

Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor.

Sikta ner mjölblandningen lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och gräddfil.

Vispa försiktigt till en jämn smet för hand.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45-50 munter.

Vänd kakan upp och ner på bakplåtspapper, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen.

Låt kakan svalna helt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards