Foodish

Grova jordgubbs- & kardemummamuffins

Av Maria - 2024-10-05 12:15

Antal: 9 stora muffins

Ugn: 175 grader, 30-35 minuter


Ingredienser:
100 g smör

3 ägg

3 dl vaniljyoghurt

4½ dl (250 g) rågsikt

1½ dl havregryn

½ dl pumpakärnor

1 msk stött kardemumma

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 krm salt

150 g jordgubbar, färska eller frysta


Garnering:
Florsocker


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa äggen fluffigt.

Vispa ner smör och yoghurt.

Blanda rågsikt, havregryn, pumpakärnor, kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.

Fördela smeten i stora muffinsformar av papper ställda på en plåt eller i en muffinspanna.

Tryck ner bär i varje form.

Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.

Låt muffinsen svalna något och pudra dem med florsocker vid servering.


Maffiga muffins som blir härligt saftiga av jordgubbar och vaniljyoghurt.

Vill du göra dem sötare så tillsätt lite strösocker eller honung i smeten.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards