Foodish

Laxpudding med fänkål & citron

Av Maria - 2024-10-12 06:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

700 g potatis
250 g fänkål
ägg
2½ dl grädde
½ dl mjölk
citron, finrivet skal och saften av halva
2 tsk fänkålsfrön, mortlade
300 g laxfilébitar
20 g smör

 

Gör så här:

Skala och halvera potatisen och koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten, ca 15 min eller tills potatisen är mjuk.

Låt svalna något.

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön.

Krossa potatisen grovt i en ugnsform.

Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen.

Häll över äggstanningen och hyvla över smöret.

Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards