Foodish

Havreformar med rabarbermousse

Av Maria - 2024-10-20 14:30

Antal: 24 stycken

Ugn: 200 grader, ca 8 minuter

Vila: ca 30 minuter i kylen


Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 dl havregryn

2 dl (120 g) vetemjöl

1 litet ägg


Mousse:
250 g rabarber

1 vaniljstång

2 msk röd outspädd saft, gärna rabarbersaft

1 dl strösocker

3 dl vispgrädde

1 dl kesella

12 jordgubbar

Ev. myntablad


Gör så här:

Rör smör, socker, havregryn och mjöl.

Rör i ägget och arbeta ihop till en deg.

Sätt ugnen på 200 grader.

Låt degen ligga i kylen ca 30 minuter.


Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 24 delar, tryck ut degen i 24 aluminiumformar.

Mjöla fingrarna om degen klibbar.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.

Låt kakorna kallna och stjälp dem ur formarna.


Skär rabarbern i skivor.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

Koka rabarber, saft, socker, vaniljstång och frön till en tjock kräm 5-10 minuter.

Låt kallna.

Hit kan man förbereda.


Vispa grädden hårt och blanda ner den och kesellan i rabarberkrämen.

Låt moussen stå i kylen till servering.

Klicka moussen i havreformarna och garnera med en halv jordgubbe och ev. myntablad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards