Antal: 6-8 bitar
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter + 35 minuter
Ingredienser:
4 dl mandelmjöl
1 dl riven parmesan
1 ägg
25 g kallt smör i bitar
ca 300 g broccolibuketter
3 dl grädde
3 ägg
Salt
Peppar
1 liten burk urkärnade svarta oliver
50 g ädelost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Kör mandelmjöl, parmesan, ägg och smör snabbt i matberedare.
Platta ut degen i en form.
Om den känns för kladdig kan man fukta fingrarna med lite vatten.
Grädda i 10 minuter.
Förväll broccolibuketterna i saltat vatten ca 2 minuter.
Häll av vattnet och låt svalna.
Vispa ihop grädde och ägg med lite salt och peppar till äggstanning.
Fördela broccolin i det förgräddade pajskalet och lägg ut oliverna.
Smula ner ädelosten.
Häll över äggstanningen.
Grädda i ugnen ca 35 minuter.