Foodish

Kycklingfilé med sötpotatis & kryddyoghurt

Av Maria - 2024-10-23 08:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

Sötpotatis:

600 g sötpotatis

600 g fast potatis

Salt

Peppar

1 msk olivolja


Kryddyoghurt:

1 vitlöksklyfta

2 dl matyoghurt

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

Salt

Svartpeppar


Kyckling:

4 minutfiléer av kyckling

1 msk olivolja


Tillbehör:

2 hjärtsallad

250 g körsbärstomater


Gör så här:

Tina kycklingen.

Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.


Potatis: 

Skölj potatis noga och skär i klyftor.

Vänd runt med salt, peppar och olivolja i en bunke.

Häll ut på den varma plåten och ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.


Yoghurt: 

Skala och riv vitlöken.

Blanda alla ingredienser till yoghurten.

Smaka av med salt och peppar.


Kyckling: 

Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då.

Krydda med salt och peppar.


Plocka bladen från hjärtsallad och dela tomaterna.

Servera kycklingen med potatisen och yoghurten.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards