Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
Sötpotatis:
600 g sötpotatis
600 g fast potatis
Salt
Peppar
1 msk olivolja
Kryddyoghurt:
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Kyckling:
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olivolja
Tillbehör:
2 hjärtsallad
250 g körsbärstomater
Gör så här:
Tina kycklingen.
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.
Potatis:
Skölj potatis noga och skär i klyftor.
Vänd runt med salt, peppar och olivolja i en bunke.
Häll ut på den varma plåten och ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Yoghurt:
Skala och riv vitlöken.
Blanda alla ingredienser till yoghurten.
Smaka av med salt och peppar.
Kyckling:
Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då.
Krydda med salt och peppar.
Plocka bladen från hjärtsallad och dela tomaterna.
Servera kycklingen med potatisen och yoghurten.