Foodish

Parmesanburgare med soltorkad tomatcréme

Av Maria - 2024-10-26 06:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Burgaren:

ca 500 g högrevsfärs eller nötfärs

1 dl riven parmesanost

1 msk dijonsenap

½ tsk flingsalt med jod

3 krm peppar


Tillbehör:

2 silverlökar

1 huvudsallad

4 hamburgerbröd


Crémen:

1 fpk crème av soltorkade tomater

1 dl matlagningsyoghurt (10%)

Flingsalt med jod

Svartpeppar


Gör så här:

Blanda högrevsfärsen med parmesan, senap, salt och peppar.
Forma den till portionsstora hamburgare.
Blanda tomatcrémen med yoghurten.
Smaksätt med salt och peppar.
Grilla burgarna på båda sidor till innetemperaturen är 70 grader.
Skala och skiva löken i tjocka skivor och grilla dem.
Skölj och bryt salladen i mindre bitar.
Grilla bröden och lägg ihop en burgare med grönsakerna, köttet och tomatcrémen.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards