Foodish

Flankstek med krossad potatis, sparris & parmesan

Av Maria - 2024-10-27 14:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g flankstek

1 msk flingsalt

1 tsk nymalen svartpeppar


Till servering:

1 kg färskpotatis eller små potatisar

1 knippe grön sparris

140 g lätt soltorkade körsbärstomater

50 g parmesan

Plocka örter, tex persilja och dragon

2 msk olivolja

Salt

Nymalen svartpeppar


Gör så här:

Koka potatisen i saltat vatten.

Salta och peppra köttet och grilla hastigt till fin färg på båda sidorna.

Låt köttet vila medan du grillar sparrisen.

krossa den kokta potatisen grovt och toppa med hyvlad parmesan, sparris, tomater och färska örter.

Ringla över olja och krydda med salt och nymalen peppar.


Tips!

När första köttsaftdroppen kommer upp på ytan är det dags att vända köttet.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards