Ingredienser:
200 g torkade fikon
2 dl müsli
2½ dl havregryn
2 msk blåbärspulver
½ dl torkade gojibär
½ dl torkade blåbär
1 dl mandel, grovt hackad
Chokladöverdrag:
150 g mörk choklad
1½ msk kokosolja
Att strö över:
Blåbärspulver
Gör så här:
Skölj fikonen, klipp bort den hårda stjälken.
Skär eller klipp fikonen i bitar och lägg i blöt i ca 10 minuter.
Häll av vattnet och lägg fikonbitarna i en mixer tillsammans med müsli och hälften av havregrynen, mixa ihop till en massa.
Flytta över massan till en bunke och blanda i resten av havregrynen, blåbärspulver, torkade bär och mandeln.
Lägg bakplåtspapper i botten på en form, ca 24*24 cm.
Lägg massan i formen och platta ut med baksidan av en sked eller med en slickepott.
Ställ in formen i kylen medan du gör i ordning chokladöverdraget.
Chokladöverdrag:
Hacka och smält chokladen och kokosoljan i ett varmt vattenbad eller i mikron och rör ihop till en jämn smet.
Ta ut formen ur kylen och bred ett tunt lager av chokladen över kakan.
Låt den stelna och skär upp i bitar.
Strö över lite extra blåbärspulver.
Slå in varje bar i cellofan, smörgåspapper eller plastfolie och förvara i kylen.