Mängd: cirka 2 liter
Ingredienser:
2 kg syrliga äpplen
4 citroner
1 liter vatten
3 tsk citronsyra
6 dl Rörsocker /liter avrunnen saft
Gör så här:
Skölj äpplena och dela dem i mindre bitar.
Lägg bitarna i en gryta och häll på vattnet.
Sjud under lock i 20 minuter.
Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.
Pressa saften ur citronerna och blanda med äpplesaften.
Mät saften och häll tillbaka den i den nu rengjorda grytan.
Koka upp.
Tillsätt rörsocker, 6 dl per liter saft, och citronsyra och koka upp igen.
Skumma noga.
Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor.
Förslut.
Förvara kallt.
Om det inte finns plats för förvaring i kylskåp tillsätts konserveringsmedel.
Äpplena kan även kokas i en Saft-Maja.