Foodish

Äppelsaft

Av Maria - 2024-11-05 16:30

Mängd: cirka 2 liter


Ingredienser:
2 kg syrliga äpplen
4 citroner
1 liter vatten
3 tsk citronsyra
6 dl Rörsocker /liter avrunnen saft

 

Gör så här:
Skölj äpplena och dela dem i mindre bitar.

Lägg bitarna i en gryta och häll på vattnet.

Sjud under lock i 20 minuter.

Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.

Pressa saften ur citronerna och blanda med äpplesaften.

Mät saften och häll tillbaka den i den nu rengjorda grytan.

Koka upp.

Tillsätt rörsocker, 6 dl per liter saft, och citronsyra och koka upp igen.

Skumma noga.

Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor.

Förslut.

Förvara kallt.

 


Om det inte finns plats för förvaring i kylskåp tillsätts konserveringsmedel.

Äpplena kan även kokas i en Saft-Maja.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards