Foodish

Syltade tomater

Av Maria - 2024-11-15 09:30

Ingredienser:

1 kg tomater, gröna
1½ liter vatten

 

Lag:

2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl vatten
3 dl socker
10 kryddnejlikor
1 bit kanel

 

Gör så här:

Välj små, gröna och fasta tomater jämna i storleken.

Snoppa och skölj tomaterna. Pricka skalen, t ex med en nål.

Koka upp vattnet, lägg i tomaterna och sjud dem 2-3 min.

Häll upp dem i sil eller durkslag och låt dem rinna av.

Koka upp lagen.

Lägg i tomaterna och låt dem koka på svag värme tills de är mjuka, 5-10 min.

Lägg tomaterna i rena varma glasburkar.

Koka ihop lagen utan lock på kraftig värme, ca 5 min.

Häll den över tomaterna och sätt genast på lock.

Förvara svalt.

Färdiga att äta efter 1-2 veckor.

Hållbarhet ca 1 år.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards