Ingredienser:
1 kg tomater, gröna
1½ liter vatten
2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl vatten
3 dl socker
10 kryddnejlikor
1 bit kanel
Gör så här:
Välj små, gröna och fasta tomater jämna i storleken.
Snoppa och skölj tomaterna. Pricka skalen, t ex med en nål.
Koka upp vattnet, lägg i tomaterna och sjud dem 2-3 min.
Häll upp dem i sil eller durkslag och låt dem rinna av.
Koka upp lagen.
Lägg i tomaterna och låt dem koka på svag värme tills de är mjuka, 5-10 min.
Lägg tomaterna i rena varma glasburkar.
Koka ihop lagen utan lock på kraftig värme, ca 5 min.
Häll den över tomaterna och sätt genast på lock.
Förvara svalt.
Färdiga att äta efter 1-2 veckor.
Hållbarhet ca 1 år.