Foodish

Mörkokt ytterfilé med couscous & vitlöksmarinerade champinjoner

Av Maria - 2024-12-01 17:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
Mörkokt ytterfilé:
700 gr fläskytterfile

3 dl vitt vin
1 nypa havssalt
1 nypa svartpeppar
1 tesked soja
1 matsked mangochutney
 
Vitlöksmarinerade champinjoner:
5 små färska champinjoner
4 steklökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olja
1 tesked soja
1 nypa havssalt
1 krm viltkrydda
 
Gör så här:
Köttet:
Stek köttet kort  i en gryta, sänk värmen och slå på vinet, salt och peppar.
Tillsätt även mango chutney och soja.
Låt detta koka långsamt på svag värme på spisen i ca 1 timme.
Var försiktig med värmen för det får inte koka torrt och det ska bara bubbla då och då.
Servera med couscous och en yoghurtbaserad sås eller varför inte friterade potatishalvor och red skyn från grytan?
 
Champinjoner:
Borsta och ansa champinjonerna.
Dela löken i fyra delar och kvarta champinjonerna, lägg allt i en skål.
Blanda olja, soja, vitlök med salt och viltkryddan.
Slå detta över champinjonerna och löken och ställ in i kylen för att ätas nästa dag.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards