Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Mörkokt ytterfilé:
700 gr fläskytterfile
3 dl vitt vin
1 nypa havssalt
1 nypa svartpeppar
1 tesked soja
1 matsked mangochutney
Vitlöksmarinerade champinjoner:
5 små färska champinjoner
4 steklökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olja
1 tesked soja
1 nypa havssalt
1 krm viltkrydda
Gör så här:
Köttet:
Stek köttet kort i en gryta, sänk värmen och slå på vinet, salt och peppar.
Tillsätt även mango chutney och soja.
Låt detta koka långsamt på svag värme på spisen i ca 1 timme.
Var försiktig med värmen för det får inte koka torrt och det ska bara bubbla då och då.
Servera med couscous och en yoghurtbaserad sås eller varför inte friterade potatishalvor och red skyn från grytan?
Champinjoner:
Borsta och ansa champinjonerna.
Dela löken i fyra delar och kvarta champinjonerna, lägg allt i en skål.
Blanda olja, soja, vitlök med salt och viltkryddan.
Slå detta över champinjonerna och löken och ställ in i kylen för att ätas nästa dag.