Foodish

Franska pepparkakor

Av Maria - 2024-12-05 10:45

Ugn: 160-170 grader, 8 minuter


Ingredienser:

100 g smör
1 (rågad) dl socker
1/2 dl sirap
3 1/4 dl vetemjöl
2 msk finmald pepparkakskrydda (kanel, ingefära och kryddnejlika)
1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 dl mandelspån


Gör så här:
Blanda samman smör, socker och sirap (smöret ska vara rumsvarmt och mjukt).

Rör ner övriga ingredienser och blanda ihop till en lätthanterlig deg.

Klä en avlång form med plastfolie och tryck ut degen i den.

Ställ kallt i någon timme och stjälp sedan upp kakan på bakbordet.

Skär i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 8 minuter på 160-170 graders värme.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards