Ugn: 225 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Pizzabotten till 4 st minipizzor:
3dl vetemjöl
1 teskedar bakpulver
1 krm salt
50 gr smör
2 dl mjölk
Fyllning:
4 dl blandade frysta bär (tex blåbär hallon)
100 gr ljus blockchoklad
1 tekula fylld med florsocker (fördelas jämn på alla fyra pizzorna)
florsocker till dekor
mandelflarn till dekor
Gör så här:
Blanda först pizzadegen.
Börja med att blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
Tillsätt sedan rumstemp smör och fyll på med mjölk.
Eftersom jag inte har någon assistent så får min lilla elvisp med degpinnar göra degjobbet och sedan arbeta degen för hand de sista minuterna.
Kavla ut mindre pizzabottnar på 2 plåtar sen är det dags att ta tag i fyllningen.
Börja med att hälla ut bären jämnt över pizzabotten.
Pudra sedan över florsocker över bären och lägg sedan chokladen i mindre bitar över bären och riv lite av chokladen på ett rivjärn.
Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter i 225 grader.
Innan servering kan du pudra över lite extra florsocker och strö över lite mandelflarn.
Passar jättebra att servera med en god glass, grädde, vaniljsås eller vaniljyogurt.