Foodish

Paesanobollar med tomatsås

Av Maria - 2024-12-08 17:45

Ingredienser:
Paesanobollar:

500 gr kalvfärs

1 finhackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
2 ägg
3 krm torkad timjan
1 näve frysen hackad persilja
1 näve hackad frysen basilika
2 krm salt
1 halv burk paesano
 
Tomatsås:
1 burk körsbärstomater
1 finhackad gul lök
2 pressade vitlökar
1 tesked sambal olek
2 krm torkad timjan
2 krm fryst hackad basilika
2 krm fryst hackad persilja
 
Gör så här:
Paesanobollar:
Lägg ströbrödet och mjölken i en bunke och låt ströbrödet svälla ca 10 minuter.
Under tiden kan du hacka löken och pressa vitlöken.
Tillsätt sedan färsen, ägg, alla kryddorna och saltet och rör detta till en smet.
Rör ordentligt ett bra tag för att allt ska blanda sig ordentligt.
Till sist tillsätter du osten och rör om ett tag till.
Forma sedan smeten till mindre bollar. 
Stek paesanobollarna i panna med olivolja ca 6 – 10 minuter beroende på hur stora eller små bollar du gjort.
 
Tomatsås:
Stek först den gula löken tillsammans med den pressade vitlöken.
Slå på burken med tomater och sänk värmen.
Tillsätt örterna och sambal olek och lägg sedan i paesanobollarna och låt detta sjuda i stekpanna en stund.
 
Koka spagetti enligt anvisning på paketet. Servera och njut!
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards