Antal: 4 portioner
Ingredienser:
800 g oxfilé, tournedos (eller älgtournedos 4 bitar)
200 g gorgonzolaost (mogen, gärna Colombo)
salt
peppar
smör, till stekning
4 cl gin
3 schalottenlökar, finhackade
6 cl rött vin
4 dl viltfond, gärna hemkokt (ej koncentrerad)
2 dl vispgrädde
potatis, friterad (eller bakad)
Gör så här:
Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit.
Tryck in ca 0,5 msk gorgonzola i varje bit.
Salta och peppra.
Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna.
Stäng av köksfläkten och häll på gin, låt flambera hastigt.
Ta upp köttbitarna, tillsätt lite smör i pannan och fräs löken lätt.
Smula ner resten av osten och häll på vin, viltfond och grädde.
Låt såsen koka ihop tills ca 5 dl återstår.
Lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med friterad eller bakad potatis.