Antal: 6 portioner
Ugn: 200 grader, ca 7 minuter
Ingredienser:
100 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
100 g osaltat smör
0,33 dl cointreau
4 äggulor
130 g strösocker
4 äggvitor
0,5 krm salt
1,75 dl crème fraîche
0,33 tsk malen kardemumma
ev florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält chokladen och smöret tillsammans med Cointreau i ett vattenbad.
Ställ blandningen åt sidan men låt vattenbadet vara kvar.
Vispa äggulor och socker i vattenbad tills sockret smält.
Se upp så att smeten inte blir för varm, då stelnar den.
Ta från värmen.
Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum.
Rör ner äggule- och sockersmeten i chokladen.
Vänd försiktigt ner vitorna med stora tag.
Det gör inget om smeten är lite strimmig.
Fördela krämen i ugnssäkra portionsformar eller kaffekoppar.
Grädda moussen i ugn cirka 7 minuter.
Blanda crème fraiche och kardemumma medan moussen gräddas.
Pudra ev. moussen med florsocker.
Servera mousse och kardemumma-crème fraiche genast.