Foodish

Smördegspuffar

Av Maria - 2024-12-28 08:00

Antal: 20 stycken

Ugn: 225 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

2 dl crème fraîche
50 g parmesanost, riven
svartpeppar
1 förp smördeg (à ca 425 g)
1 ägg 

1 rödlök
rom


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg crème fraichen i en skål, rör ner parmesanen och smaka av med svartpeppar.

Låt vila i kylen.
Skär smördeg i mindre rektanglar (cirka 4 x 8 centimeter) och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. 

Pensla smördegsrutorna med uppvispat ägg och grädda dem i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de är gyllenbruna.

Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
Skala och finhacka rödlöken.
Lägg en klick parmesankräm på varje smördegspuff och toppa med rödlök och rom.
Servera som snittar, kanske till ett glas bubbel!

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards