Foodish

Paj med tre sorters ost

Av Maria - 2025-03-27 17:30

Antal: 6 portioner

Ugn: 225 grader, 15 minuter + 40 minuter


Ingredienser:

Pajdeg:

4½ dl vetemjöl

200 g kylskåpskallt smör, skuret i tärningar
stort kylskåpskallt ägg

 
Fyllning:

250 g ricotta
ägg
3 dl grädde
200 g riven ost, tex prästost
75 g fetaost
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
tabasco

 

Marinerade tomater:

250 g körsbärstomater i olika färger
kruka bladpersilja
½ msk strösocker
flingsalt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olja

 

Gör så här:

Pajdegen:

Sätt ugnen på 225°.

Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med kniv.

Kör till en smulig massa.

Tillsätt ägget och kör till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, så att den kommer upp lite över kanten.

Nagga bottnen och kanterna med en gaffel.

Låt pajen vila i frysen ca 15 min.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 15 min.


Fyllning:

Lägg ricottan i en bunke.

Blanda i äggen, ett i taget.

Blanda i grädde, riven ost, smulad fetaost, salt och peppar.

Smaka av med tabasco.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min eller tills fyllningen har stelnat och pajen fått fin färg.

Lägg över folie om pajen börjar få för mycket färg.

Låt vila ca 30 min.


Marinerade tomater:
Dela tomaterna och strimla persiljan fint.

Blanda tomaterna med strösocker och salt.

Ringla över vinäger och olja.

Låt marinera ca 10 min.

Toppa pajen med tomaterna vid servering.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards