Foodish

Tysk citronkaka

Av Maria - 2025-03-30 17:22

Ugn: 175-200 grader, ca 45 minuter


Ingredienser:

150 g margarin eller smör

3 ägg

2 dl strösocker

½ krm salt

Rivet skal av ½ citron

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Till indränkning:

2 dl florsocker

Saft av 1 citron

2 msk vatten


Baka i smord hålform ca 1½ liter


Gör så här:

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg, socker, salt och citronskal pösigt några minuter.

Rör ner matfettet och mjölet blandat med bakpulvret.

Häll smeten i formen.

Grädda kakan i 175-200 graders ugnsvärme ca 45 minuter.


Låt den svalna en liten stund.

Sikta florsockret och blanda det med citronsaften och vattnet.

Lägg kakan på ett fat.

Gör hål med tex ett smalt träskaft över hela kakan.

Häll citronlösningen i hålen.


Servera kakan kall.


Sju sorters kakor, 1975

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards