Ugn: 175-200 grader, ca 45 minuter
Ingredienser:
150 g margarin eller smör
3 ägg
2 dl strösocker
½ krm salt
Rivet skal av ½ citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till indränkning:
2 dl florsocker
Saft av 1 citron
2 msk vatten
Baka i smord hålform ca 1½ liter
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg, socker, salt och citronskal pösigt några minuter.
Rör ner matfettet och mjölet blandat med bakpulvret.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i 175-200 graders ugnsvärme ca 45 minuter.
Låt den svalna en liten stund.
Sikta florsockret och blanda det med citronsaften och vattnet.
Lägg kakan på ett fat.
Gör hål med tex ett smalt träskaft över hela kakan.
Häll citronlösningen i hålen.
Servera kakan kall.
Sju sorters kakor, 1975