Foodish

Sillsallad med äpple & rödbetor

Av Maria - 2025-04-03 19:45

Antal: 10-12 portioner


Ingredienser:
2 ursaltade sillfiléer

6-8 hela inlagda rödbetor

1 hel ättiksgurka

3 kokta potatisar

2 äpplen, Ingrid Marie

2½ dl spad från de inlagda rödbetorna

1 gul lök

Salt

Vitpeppar


Gör så här:

Hacka lök, ättiksgurka, rödbetor och sill fint.

Kärna ur äpplena och skär dem och potatisen i riktigt små, fina tärningar.

Blanda samman allt ordentligt med rödbetsspadet.

Smaka av med salt och vitpeppar och lägg i en stor plastburk med tillhörande lock.

Låt stå i kylskåp i minst 1 dygn, rör gärna om någon gång under tiden.

Smaka av sillsalladen igen och dekorera eventuellt med hackat, kokt ägg vid servering.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards