Foodish

Kimchi, kålsallad

Av Maria - 2012-02-03 15:00

Ingredienser:

900 g salladskål
3 msk salt
1 purjolök i tunna skivor
4 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
2 msk Ljus Sirap
1 tsk riven, färsk ingefära
1 msk röd chili

 

Gör så här:

Skär salladskålen i fyra bitar på längden.

Skär därefter varje bit i 5 cm breda strimlor.
Häll 1½liter vatten i en stor skål och tillsätt 3 msk salt.

Rör tills saltet löst sig.

Tillsätt salladskålen.

Lägg på en tallrik så att salladskålen håller sig under vattnet.

Låt stå i 12 timmar.

Häll av vattnet.

Blanda i purjolök, vitlök, vinäger, sirap, ingefära och chili.

Lägg allt i en glasburk med lock och låt stå i rumstemperatur i 2 dagar.

Pressa ner grönsakerna varje dag så att de håller sig under vätskenivån.

Kimchin har nu fått en stark och syrlig smak.

Hållbar i kylskåp i minst 1 månad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards