Foodish

Medelhavsgryta

Av Maria - 2012-04-13 18:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:


Grytan:

600-800 g lövbiff i skivor

Tomatpuré efter smak

2 morötter

2 gula lökar

200 g champinjoner

1 röd paprika

100 g torkade aprikoser

1 burk krossade tomater

½ liter lantbuljong

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

2 msk sambal oelek

2 lagerblad

Salt

Peppar


Svart linsgryta:

4 cm färsk ingefära

1 burk ekologisk kokosmjölk

4 dl beluga linser

En näve färsk koriander

2 msk lantbuljong

2 msk rapsolja

1 msk sambal oelek

1 färsk chilifrukt

10 cocktailtomater


Gör så här:

  • Skär lövbiffen i bitar.
  • Koka upp buljongen med tomatpurén.
  • Lägg ner lite kött i taget, så att inte buljongen slutar koka.
  • Sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter.
  • Linsgrytan: Gör samtidigt linsgrytan och börja med att skala och riv ingefära. Fräs rivet försiktigt i olja. Tillsätt sambal oelek, koriander, lantbuljong och chilifrukten som du tagit ur kärnorna från och skurit i skivor. Häll i kokosmjölk och belugalinser. Låt småkoka i 20 minuter.
  • Skiva champinjonerna, skala och hacka löken, skär morötterna i bitar, skär paprikan och aprikoserna i strimlor.
  • Lägg ner alltsammans i grytan.
  • Häll över krossade tomater.
  • Pressa ned vitlöken och smaka av med kryddorna.
  • Låt sjuda i 10 minuter.
  • Servera med svart linsgryta.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards