12 stycken
Mango- och jordnötsvinägrett
1 färsk mango, skalad
2,5 cm färsk ingefära, skalad
2 msk jordnötssmör
2 msk sweet chilisås
1 dl kokosmjölk
0,5 dl olja
2 msk risvinäger
1 dl färsk hackad basilika
Salt & peppar
Lägg ner mango, ingefära, jordnötssmör, kokosmjölk, olja och risvinäger i en mixer. Mixa tills det blir slätt och krämigt. Om den känns för tjock kan du späda den med lite vatten. Jag lät min vara ganska tjock i konsistensen då jag gillade det!
Blanda ner den färska hackade basilikan och smaka av med salt & peppar. I en försluten burk håller vinägretten upp till 1 vecka i kylskåpet.
Sommarrullar
12 stycken rispapper
12 stycken romansalladsblad
1/3 gurka, i stavar
1 stor morot, i stavar
1 röd spetspaprika, i stavar
1 avokado, tunt skivad
En näve mynta
En näve basilika
Du behöver också:
Hackade jordnötter
Protein i form av räkor, lax eller något kött (valfritt)
SERVERA SÅ HÄR:
Jag tycker det är allra trevligast att äta sommarrullar precis så som vi äter tacos. Det vill säga att man gör sina egna rullar efter hand.
Förbered alla grönsaker och ställ på bordet. Häll upp kallt vatten i en stor skål och ställ i mitten på bordet.
Börja med att först doppa rispappret i vattnet så att det mjuknar något. Lägg sedan rispappret på en tallrik och fyll med grönsakerna, en proteinkälla (om du har det) och de färska örterna som finns på bordet. Vik in kanterna först. Om du klibbar fast i rispappret kan du doppa fingertopparna lite i vattnet. Rulla sedan ihop den.
Doppa i mango- och jordnötsvinägretten.