Mandel- och kokoshollandaise
4 portioner
0,5 dl mandlar (gärna skållade)
1,5 dl kokosflingor
knappt 1 tsk dijonsenap (smaka av och se hur mycket du vill ha)
3 dl mandelmjölk
0,5 dl rapsolja
några färska finhackade basilikablad
Citronsaft
Salt & peppar
Kör mandlar, kokosflingor och mandelmjölk i en mixer. Mixa tills det blir så slätt det kan bli. Lägg över såsen i en bunke och droppa ner oljan under tiden som du vispar. Det går bra att köra med elvispen på låg hastighet eller för hand med en ballongvisp.
Smaka av såsen med finhackad färsk basilika, dijonsenap, citronsaft, salt & peppar.
Tillsätt mer mandelmjölk om du tycker såsen blir för tjock!
Ägg benedict med lax och grillad ananas
4 stycken
4 stycken rostade brödskivor
8 skivor mozzarella
8 skivor grillad ananas
4 stycken pocherade ägg
Några färska basilika blad
Valfri mängd ugnsbakad eller grillad lax
För att låta mozzarellan smälta la jag skivorna över laxfilén precis i slutet av tiden innan den var klar från ugnen.
Den färska ananasen tycker jag personligen är godast grillad eller stekt i en torr stekpanna.
SÄTT IHOP MACKAN SÅ HÄR:
Lägg den rostade brödskivan på en tallrik. Täck brödskivan med färska basilikablad. Lägg den laxen med mozzarellan på över basilikan. Sedan den grillade ananasen och det pocherade ägget ovanpå. Ringla över den helt fantastiskt goda mandel- och kokoshollandaisen och hugg in direkt.