Foodish

Medelhavspaj med getost

Av Maria - 2013-08-11 15:30

Antal: 6 portioner

Ugn: 250º, 20 minuter + ca 45 minuter


Ingredienser:
1½ dl grahams- eller rågmjöl

1½ dl vetemjöl

2 krm salt

125 g kallt smör

2 msk vatten


Fyllning:

2 auberginer

2 tsk salt

2+1 msk olivolja

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

½ kruka basilika

4 ägg

2 dl mjlk

200 g chévre

250 g små tomater på kvist


Tillbehör:
Blandad sallad


Gör så här:

Blanda mjöl, salt och smör i matberedare eller i en bunke.

Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

Kavla ut den på mjölat bord så att den passar en form, 24-26 cm.

Klä formen med degen.

Låt formen stå i kyl eller frys minst 30 minuter.


Skiva auberginerna.

Dela stora skivor.

Lägg skivorna på ett fat eller i en skål och salta dem.

Låt stå minst 30 minuter.

Sätt under tiden ugnen på 250º.

Lägg auberginen i ett durkslag och pressa ur vätskan.

Fördela bitarna på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över 2 msk olja.

Stek mitt i ugnen ca 20 minuter tills de är mjuka och börjar få färg.


Hacka löken och finhacka vitlöken.

Fräs den mjuk i 1 msk olivolja i en stekpanna.

Fördela lök, aubergine och strimlade basilikablad i botten på formen.

Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.

Häll blandningen över.

Skär osten i bitar och strö över den och lägg på tomaterna på kvist.

Grädda pajen längst ner i ugnen ca 45 minuter tills den stannat och fått fin färg.


Servera pajen ljummen som vegorätt eller till grillat kött eller grillad korv.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards