Antal: ca 25 stycken
Ugn: 175º, 15 minuter + 10 minuter
Ingredienser:
125 g smör
1½ dl mjölk
1½ dl vaniljyoghurt
3 ägg
1½ dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl hallon
½ dl vinbär
2 msk vetemjöl
50 g vit choklad
Till garnering:
Florsocker att pudra över
Färska hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175º.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa i mjölk och yoghurt och ta av från värmen.
Vispa ägg och socker pösigt och vispa ner smörblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Blanda hallon och vinbär med mjölet och vänd ner i smeten.
Häll i en långpanna, 20*30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Strö över hackad choklad och grädda i ytterligare 10 minuter.
Låt svalna och skär i rutor.