Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 liten gul lök, finhackad
½ msk neutral olja
½ dl ströbröd
1 dl sojagrädde eller vatten
600 g vegetarisk formbar vegofärs
1 msk senap
1 tsk salt
1 msk neutral olja
250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
100 g färsk grönkål, i bitar
Neutral olja, till stekning
2 tsk finriven färsk ingefära
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Bryn löken i olja.
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla ca 3 min.
Tillsätt lök, färs, senap och salt.
Blanda till en jämn smet.
Forma färsen till små bollar med blöta händer.
Stek färsbollarna runt om i olja på medelhög värme 7–8 min.
Fräs kålrot och grönkål i olja på hög värme någon minut.
Tillsätt ingefära och smaka av med salt och peppar.
Servera julbullarna med kålrotsspaghettin.