Foodish

Veganska färsbollar med kålrotsspaghetti

Av Maria - 2013-11-20 09:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 liten gul lök, finhackad
½ msk neutral olja
½ dl ströbröd
1 dl sojagrädde eller vatten
600 g vegetarisk formbar vegofärs
1 msk senap
1 tsk salt
1 msk neutral olja

 

Till servering:

250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
100 g färsk grönkål, i bitar
Neutral olja, till stekning
2 tsk finriven färsk ingefära
Salt

Svartpeppar

 

Gör så här:

Bryn löken i olja.

Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla ca 3 min.

Tillsätt lök, färs, senap och salt.

Blanda till en jämn smet.

Forma färsen till små bollar med blöta händer.

Stek färsbollarna runt om i olja på medelhög värme 7–8 min.

Fräs kålrot och grönkål i olja på hög värme någon minut.

Tillsätt ingefära och smaka av med salt och peppar.

Servera julbullarna med kålrotsspaghettin.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards