Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
75 g mandelmjöl
75 g rumsvarmt smör
1 msk sötning - sukrin, honung eller socker
Rivet skal av 1 citron
1 msk citronsaft
2 ägg
1½ msk pofiber
1 tsk bakpulver
Smör och sesamfrön till formen
1 nypa saffran
2 dl vispgrädde
1 dl hjortron
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mal mandeln i matberedare på rivskivan med de minsta hålen eller i mandelkvarn.
Rör smör och sötning mjukt.
Tillsätt äggen ett i taget och därefter mandel, pofiber och bakpulver.
Smörj och bröa en liten avlång form.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna helt.
Blanda saffran med grädden och vispa den.
Servera med hjortron.