Antal: 4 portioner
Ingredienser:
720 g kalvytterfilé
4 st schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
1 st kvist timjan
2 dl vitt vin
2 msk kalvfond
6 dl vatten
100 g ricottaost
50 g tomater, soltorkade
100 g wontonplattor
4 st plommontomater
1 ask babyspenat, ca 80g
4 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar.
Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar.
Fiska upp kalvfilén vid en innetemperatur på 58 grader.
Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond.
Brässera köttet i buljongen.
Förväll tomaterna och lägg i iskallt vatten.
Skala, kärna ur och skär tomatköttet i fina halvmånar.
Blanda babyspenaten med tomatköttet och smaka upp med en god olivolja, salt och peppar.
Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricottaosten
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Lägg ut wontonplattorna.
Tag en sked med ostfyllning på varje platta, fukta kanten med lite vatten.
Tryck ihop kanterna med tummen.
Gör 4 stycken per person, lägg de på mjölat papper.
Koka dem i rikligt med vatten cirka 2-3 minuter.
Skär portionsskivor av köttet. Lägg på tallriken med tomat och spenat samt raviolin.
Skeda över buljongen och servera direkt!