Ingredienser:
KALVFILÉ OSCAR:
8 st kalvfilé, à 80 g
Salt
Peppar
Smör till stekning
CHORONSÅS:
1 st schalottenlök
½ dl rödvinsvinäger
7-8 st vitpepparkorn
3-4 st persiljestjälkar
300 g smör
3 st äggulor
2 msk tomatpuré
2 msk hackad persilja
1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)
Salt
Peppar
GARNERING:
4 st hummerklor
8 st vita kokta sparrisar
Färsk kryddkvist
Tillbehör:
Stekt potatis
Gör så här:
Choronsås:
Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen.
Koka ihop vinäger, peppar, schalottenlök och persiljestjälkar tills hälften återstår.
Sila av.
Smält smöret på svag värme i en kastrull.
Dra åt sidan.
Sjud ihop reduktionen med äggulorna i ett vattenbad.
Vispa hela tiden till äggblandningen blir luftig och fingervarm.
Droppa ner det skirade fingervarma smöret, dock ej den vita bottensatsen i en tunn stråle under kraftig vispning.
Tillsätt tomatpuré, hackad persilja, hackad dragon och smaka av med salt och peppar.
Kalvfilé Oscar:
Salta och peppra köttet.
Stek skivorna på båda sidor i smör på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida.
De ska vara lätt rosa inuti.
Ringla ut såsen i form av bokstaven O på tallriken.
Placera två köttbitar i mitten och lägg på två kokta sparrisar som en romersk tvåa.
Garnera med en hummerklo och en kvist kryddgrönt.
Servera med stekt potatis.