Foodish

Kalvfilé Oscar a la Per Morberg

Av Maria - 2013-12-30 11:30

Ingredienser:

KALVFILÉ OSCAR:
8 st kalvfilé, à 80 g
Salt

Peppar
Smör till stekning


CHORONSÅS:
1 st schalottenlök
½ dl rödvinsvinäger
7-8 st vitpepparkorn
3-4 st persiljestjälkar
300 g smör
3 st äggulor
2 msk tomatpuré
2 msk hackad persilja
1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)
Salt

Peppar


GARNERING:
4 st hummerklor
8 st vita kokta sparrisar
Färsk kryddkvist

 

Tillbehör:

Stekt potatis

 

Gör så här:


Choronsås:
Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen.
Koka ihop vinäger, peppar, schalottenlök och persiljestjälkar tills hälften återstår.

Sila av. 
Smält smöret på svag värme i en kastrull.

Dra åt sidan. 
Sjud ihop reduktionen med äggulorna i ett vattenbad.

Vispa hela tiden till äggblandningen blir luftig och fingervarm. 
Droppa ner det skirade fingervarma smöret, dock ej den vita bottensatsen i en tunn stråle under kraftig vispning.
Tillsätt tomatpuré, hackad persilja, hackad dragon och smaka av med salt och peppar.

 

Kalvfilé Oscar:
Salta och peppra köttet. 
Stek skivorna på båda sidor i smör på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida.

De ska vara lätt rosa inuti.
Ringla ut såsen i form av bokstaven O på tallriken.

Placera två köttbitar i mitten och lägg på två kokta sparrisar som en romersk tvåa. 
Garnera med en hummerklo och en kvist kryddgrönt.

Servera med stekt potatis.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards