Antal: 1 glas
Ingredienser:
2-3 cl mörk rom
20 cl ginger ale
20 cl coladryck
1 limeskiva
Gör så här:
Häll upp rom, Ginger Ale och Coca-Cola.
Pressa några droppar lime och dekorera med en skiva lime i drinken.
Mängd: cirka 1½ liter
Ingredienser:
2 liter (1 kg) hallon
1 liter (1/2 kg) blåbär
1 kg Syltsocker
För mindre mängd sylt:
250 g hallon
125 g blåbär
2½ dl Syltsocker
Gör så här:
Blanda hallon, blåbär och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i 5 minuter.
Skumma noga.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 pkt bladspenat, hel (250 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan.
Smaksätt crème fraiche med salt och vitlök och blanda i spenaten.
Denna sås bör göras samma dag eftersom spenaten ändrar både smak och färg annars.
Antal: 1 glas
Ingredienser:
5 cl gin
10-15 cl tonic
1 skiva blodgrapefrukt
Gör så här:
Blanda ingredienserna med mycket is i ett lågt glas.
Garnera med en skiva blodgrape.
Ingredienser:
2 liter bär (ca 1 kg)
1 kg Syltsocker
Mindre sats sylt:
500 g bär
3 dl Syltsocker (300 g)
Mindre söt sylt:
4 liter bär (ca 2 kg)
1 kg Syltsocker
Obs! Här kan du behöva förlänga koktiden.
Gör så här:
Skölj och rensa bären.
Blanda bär (stora bär delas) och syltsocker i en gryta och koka i 3–10 minuter beroende på typen av bär.
Sylten ska inte bli för fast, men inte heller för rinnig.
Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut och förvara svalt.