Foodish

Grönkålssoppa med kokosmjölk

Av Maria - 2014-01-12 17:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 gram hackad fryst grönkål eller 450 gram påse färsk hackad grönkål eller ca 700 gram färsk grönkål med stam
1 gul lök eller 100 gram hackad fryst lök
0,5 klyfta vitlök
2 tärningar grönsaksbuljong
1,5 liter vatten
1 burk kokosmjölk
4 msk kokosfett
1-6 Birds Eye Chilis - små jättestarka gröna thaichilis eller annan chili efter tycke
4 tsk avokadoolja (valfritt)
2 krm salt
0,5 kruka färsk koriander


Gör så här:

Rensa bort grova stammar på grönkålen om du köpt färsk hel grönkål.

Skölj den noga och hacka den.
Skala och hacka lök.

Skala och pressa vitlök.

Lägg i en stor soppkastrull.
Fräs löken i kokosfett någon halv minut.
Tillsätt grönkålen och fräs någon minut.
Tillsätt grönsaksbuljongtärningar och vatten samt koka upp.

Tips är att koka upp vattnet i en tekokare först.
Hacka chilis fint och tillsätt dem.
Tillsätt kokosmjölk.
Koka soppan i 10 minuter på låg värme.
Mixa soppan med en stavmixer.
Hacka färsk koriander.
Smaka av soppan med ev. mer buljongtärning, salt samt vänd i färsk koriander.

Tillsätt mer chili om du vill - ett alternativ är att servera soppan med en liten skål med några finhackade chilis blandade med lite matolja så kan de som vill ha starkare soppa kan droppa över lite het olja.
Servera grönkålsoppan några droppar avokadoolja samt ett gott bröd kanske med färskost till.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards