Foodish

Pannacotta med yuzu & fermenterade krusbär

Av Maria - 2014-05-03 18:45

Ingredienser:

Pannacotta:

7 dl grädde

1,75 dl Gelésocker Multi

1 tsk  Vaniljsocker


Fermenterade krusbär:

500 g krusbär

150 g Strösocker


Yuzukräm:

3˝ dl Rörsocker Strö

zest och saft från 1 citron

90 g yuzujuice

2 dl vispgrädde

6 ägg

3 gelatinblad


Gör så här:
Pannacotta:

Koka upp grädden med vaniljsocker och gelésockret.

Häll upp i valfri form och sätt i kylen tills det stelnat.


Fermenterade krusbär:

Blanda strösocker och krusbär i en bunke och täck med lock.

Låt stå och jäsa i 48 timmar.

Häll över i en kastrull och värm sakta upp till 75 grader.

Ta av från värmen och kyl ner.


Yuzukräm:

Koka sakta upp rörsocker, citron, zest, yuzu, grädde och ägg till 85 grader.

Tillsätt gelatin och mixa med stavmixer.

Sila genom en finmaskig sil och mixa igen.

Förvara i kyl.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards