Foodish

Cheesecake med pepparkaksbotten

Av Maria - 2014-11-28 18:15

Antal: 10 portioner

Kyl: ca 2 timmar


Ingredienser:

3 gelatinblad

50 g smör

125 g pepparkakor, ca 24 stycken

300 g ädelost

2 dl créme fraiche eller färskost

2-3 färska fikon


Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.

Smält smöret.

Krossa pepparkakorna i mortel eller matberedare.

Blanda med smält smör.

Tryck ut papparkaksmixen i en form med löstagbar botten, 22 cm i diametern.

Mixa ädelost och créme fraiche.

Smaka av, vill du ha den mildare rör ner lite créme fraiche. 

Ta upp gelatinet och krama ur vattnet.

Smält gelatinet försiktigt i en kastrull på svag värme.

Vispa snabbt ner ostmixen och vispa ordentligt så det inte bildas gelatinklumpar.

Häll smeten över pepparkaksbotten.

Ställ i kylen i ca 2 timmar.

Garnera med färska fikon.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards