Antal: 10 portioner
Kyl: ca 2 timmar
Ingredienser:
3 gelatinblad
50 g smör
125 g pepparkakor, ca 24 stycken
300 g ädelost
2 dl créme fraiche eller färskost
2-3 färska fikon
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Smält smöret.
Krossa pepparkakorna i mortel eller matberedare.
Blanda med smält smör.
Tryck ut papparkaksmixen i en form med löstagbar botten, 22 cm i diametern.
Mixa ädelost och créme fraiche.
Smaka av, vill du ha den mildare rör ner lite créme fraiche.
Ta upp gelatinet och krama ur vattnet.
Smält gelatinet försiktigt i en kastrull på svag värme.
Vispa snabbt ner ostmixen och vispa ordentligt så det inte bildas gelatinklumpar.
Häll smeten över pepparkaksbotten.
Ställ i kylen i ca 2 timmar.
Garnera med färska fikon.