Antal: 8-10 portioner
Ugn: 125 grader, ca 5 timmar
Ingredienser:
2 kg fläskkarré med ben
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st lökar
1 st vitlök
500 g rökig barbequesås
2 dl stark buljongtärning
Till servering:
Portionsbröd eller mjuka tortillabröd
Grillad majs
Cole slaw
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Skölj och torka köttet.
Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
Lägg i köttet.
Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
Häll på barbequesås och buljong över köttet.
Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen i ca 5 timmar.
När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.