Foodish

Pulled pork

Av Maria - 2015-10-03 12:24

Antal: 8-10 portioner

Ugn: 125 grader, ca 5 timmar


Ingredienser:

2 kg fläskkarré med ben

2 msk flingsalt

1 tsk nymald svartpeppar

1 msk rökt paprikapulver

2 st lökar

1 st vitlök

500 g rökig barbequesås

2 dl stark buljongtärning


Till servering:

Portionsbröd eller mjuka tortillabröd

Grillad majs

Cole slaw


Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Skölj och torka köttet.

Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.

Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.

Lägg i köttet.

Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.

Häll på barbequesås och buljong över köttet.

Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen i ca 5 timmar.

När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.

Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards