Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 15 minuter + 10 minuter
Ingredienser:
4 dl riven blomkål
4 dl riven ost (till botten)
1 ägg
Salt
Peppar
Ev. lite färska örter
1 liten gul lök
Smör eller kokosolja att steka i
1 burk krossade tomater
2 påsar mozzarella
3 dl riven ost (till topping)
120 g god korv av salamityp
200 g cocktailtomater
1 liten burk urkärnade svarta oliver
30-40 g pinjenötter
Salladsblad
Färska basilikablad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda riven blomkål, riven ost, ägg salt och peppar i en bunke.
Hacka gärna i lite färska örter.
Tryck ut blandingen på en plåt med bakplåtspapper.
Det kan kännas lite smuligt med det smälter ihop sedan.
Täck nästan hela plåten.
Låt stå i ugnen 15 minuter.
Hacka löken och fräs i smör eller kokosolja.
Tillsätt krossade tomater och låt det puttra en stund.
Mixa såsen med mixerstav och smaka av med salt och peppar.
Täck pizzabotten med tomatsås, skivad mozzarella och riven ost.
Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
Skiva korven, dela cocktailtomaterna i klyftor och lägg dem på den nygräddade pizzan tillsammans med oilver, lite pinjenötter, salladsblad och basilikablad.