Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g laxfilé
Smör eller kokosfett att steka i
2 msk japansk soja
Skalet och saften av 1 lime
2 tsk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
Smör eller kokosfett att steka i
1-2 tsk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
3 dl små gröna ärtor
140 g färsk spenat
Gör så här:
Skär laxen i kuber och stek dem snabbt i smör eller kokosfett.
Häll över soja och lite av limesaften.
Ta stekpannan från värmen och låt laxen stå.
Fräs ingefära och pressad eller riven vitlök i smör eller kokosfett tillsammans med currypastan i en kastrull.
Häll i kokosmjölken, smaksatt med rivet limeskal och resten av limesaften.
Lägg i ärtor och spenat och låt det hela bli varmt.
Fördela de varma grönsakerna på tallrikar och lägg över laxen.