Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 röd paprika
1 zucchini
1 aubergine
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 msk agavesirap eller ljus sirap
Gör så här:
Dela, kärna ur och tärna paprikan.
Skär zucchini och aubergine i bitar.
Skala och skiva lök och vitlök.
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och stek grönsaker, lök, vitlök och chili ca 5 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 15 minuter.
Servera grytan varm med ris, pasta, vita bönor, linser eller kikärter, eller kall på buffé eller som tillbehör.
Laga gärna ratatouille i större satser och frys in.